MATEMATİK ŞENLİĞİ

Altınordu Ortaokulu 6/B Sınıfından gönüllü öğrenciler, Matematik Öğretmeni Dilek Kaya Şenel rehberliğinde "Matematik Şenliği" isimli eTwinning projesine ortak olmuşlardır.

18.12.2020 3034

Matematik yaşam biçimidir. Bir çok bilim dalından matematiği çıkartırsanız bilimler bilim olma özelliğini kaybeder. Bilimler var olan olayları ifade etmek için yardımı matematikten almaktadır. Bu projenin amacı, Matematik konularının materyal ve oyunlar ile desteklenerek matematik konularının zevkli halde işlenmesi, çocukların matematik dersine ilgisini artırmak, matematiksel düşünme becerilerini oyun, şarkı, resim gibi etkinliklerle öğrencilerin ürün ortaya koymasını sağlamaktır. Projemiz 02.11.2020-25.06.2021 tarihleri arasında 8 ay sürecektir.

Projeden Beklenen Sonuçlar;

Matematik dersinin zevkli hale getirilerek öğrenilmesi,

Hayal gücünün geliştirilmesi,

Problem çözme becerilerinin gelişmesi,

Eleştirel düşünme becerilerilerinin ve hızlı düşünme becerilerinin gelişmesi,

Kazanımları birbiri arasında ilişkilendirebilmesi,

Arkadaşlarıyla koordine çalışmasına katkı sağlayarak öğrencilerde dayanışma duygusunun geliştirilmesi,

El-göz koordinasyonunu ve hızlı düşünme becerilerini entegre bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlanması,

Hızlı düşünme becerileriyle mantıksal ve matematiksel düşünme bir arada sunulduğu için doğrudan öğrencilerin stratejik düşünmelerine olanak sağlanması,

Girişimci birey olması,

Motivasyonu yüksek bir çalışma sonucunda başarının artırılması hedeflenmektedir.

Proje hakkında detaylı bilgilere erişmek için https://matsenligi.blogspot.com adresini takip edebilirsiniz.

Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

18-12-202018-12-2020