Teknofest, Tübitak ve Erasmus+ Projeleri Başvuru Takvimi

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları gerçekleştirilmektedir. Tamamı geleceğin odak teknoloji alanlarında gerçekleştirilen yarışmalarda İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençler, mezunlar ve profesyoneller katılabilmektedir. Ülkemizin mühendislik tabanlı insan kaynağına katkı sunmayı amaçlayan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında ön elemeyi geçen takımlara teknik eğitim ve malzeme desteği, finale kalan takımlara ulaşım-konaklama desteği ve dereceye giren takımlara ise para ödülü verilmektedir.

 

Erasmus+ Programı AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir. Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ise topluma yarar sağlayan projelerde gönüllülük, dayanışma ve ağ kurma faaliyetlerine imkan sağlar.

 

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır.

02.02.2022 443

02-02-202202-02-202202-02-2022