"Yayalar Kırmızı Çizgimiz"

Önce Yaya" trafik güvenliği uygulamaları kapsamında  okullarda trafik kuralları farkındalık etkinliği olarak düzenlenen "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" Programına, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Bakan Selçuk: "Geleceği çok daha umutla,  mutlulukla bekliyoruz; trafik kuralları konusunda her geçen gün çok daha güzel noktalara geliyoruz." dedi.

Soylu ve Selçuk, dersin ardından okulun bahçesine kurulan "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ile araç parkurunu ziyaret ederek öğrencilerle trafik kuralları üzerine sohbet etti.   Millî Eğitim Bakanı Selçuk, İçişleri Bakanlığının "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" programının trafik kurallarının içselleştirilmesi ve kurallara uyulması açısından önemli olduğunu söyledi. 

Yayalar Artık Trafikte Öncelikli Bir Konuma Geldi"   Bakan Soylu da 2018'de yaya öncelikli trafikle ilgili adımların atılmaya başlandığını hatırlatarak TBMM'de buna ilişkin kanun çıkarıldığını, trafiğin yaya öncelikli olacağına ilişkin karar alındığını söyleyerek "Türkiye'de yayalar da artık trafikte öncelikli bir konuma geldi." dedi.   Bu kapsamda çalışmalara devam edildiğini ifade eden Soylu, "2018'de bu kanun çıktı. 2020'nin sonuna kadar trafik kazalarından kaynaklanan yaya ölümlerinde 516 az can kaybı oldu. Bunu çok daha büyük rakamlara çıkarmak istiyoruz." şeklinde konuştu.   Yayaların da uyması gereken kurallar bulunduğunu, çizgilerinin olmadığı yerde yola ani çıkılmasının trafik kazasına yol açtığını vurgulayan Soylu; levhaların olduğu yerlerde, okul, hastane, yaya geçitlerinde, kavşaklarda üstünlüğün yayalarda bulunduğunu kaydetti.

09.04.2021 1405

Kaynak: www.meb.gov.tr