Sınava Hazırlık Broşürü

28.11.2019 634

ALTINORDU ORTAOKULU

ÇOCUĞUM SINAVA HAZIRLANIYOR

SEVGİLİ ANNE VE BABALAR, SINAVA HAZIR MISINIZ?

2020 MERKEZÎ SINAV UYGULAMA TAKVİMİ

BİRİNCİ OTURUM- SÖZEL ALAN

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Toplam

İKİNCİ OTURUM- SAYISAL ALAN

Matematik

Fen

Toplam

BİRİNCİ OTURUM

75 dk.

İKİNCİ OTURUM

80 dk.

"SINAVLARA HAZIRLIK SÜRECİNDE ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE NASIL DESTEK OLABİLİRİZ?"

Anne ve babalık mesleği;

7 gün 24 saat açık olan, emekliliği ve istifası olmayan tek meslektir...Mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmek sabır ve emek ister;

ASLA VAZGEÇMEYİN...

1- Çocuğunuzun ilgi ve yeteneklerinin farkına varın.

Çocuğunuzun ilgi ve yeteneklerini tanımak önemlidir. Öğrencinin, yeteneğine ve potansiyeline göre nereye kadar gidebileceğini ve ne düzeyde başarılı olabileceğini bilmek gerekir. Öğrenciden,  başaramayacağı hedeflere ulaşma beklentisi içinde olmak, ilgi ve istekleri dışında alanlara yönlendirmek, onun başarısını arttırmaz, kaygı yaşamasına neden olarak başarısını, sınav performansını düşürür.

"İNSAN DOĞASINDAKİ EN DERİN PRENSİP, TAKDİR EDİLME İSTEĞİDİR.." WILLIAM JAMES

Çocuğunuza güvenin ki o da kendisine güvenebilsin.

2- Çocuğunuzun ergenlik döneminde olduğunu unutmayın.

Bu dönem çalkantılı ve ikilemli bir dönemdir. Çocuğunuzun yerine sorun çözmek istediğinizde ya da ona önerilerde bulunmak istediğinizde, onun sizinle aynı şeyleri göremeyeceğini ve düşünemeyeceğini bilin.

AŞIRI DUYARLILIK: Bu dönemde; alınganlık, kolay ağlama, odasına kapanma, içedönüklük, kolay öfkelenme, agresif davranışlara sık rastlanmaktadır. İletişimlerinizde bu duygularla karşılaşabileceğinizi bilmeniz ve kendinizi kontrol etmenizde fayda var.

3- Yapıcı eleştiride bulunun.

"Okuldaki notlarında ve yapılan deneme sınavlarında düşük notlar almışsın. Hiç ders çalışmıyorsun. Başaramayacaksın. Emeklerimize yazık!" DEMEK YERİNE "Okulda ve deneme sınavlarında düşük not almanın nedeni, bu sıralar dersleri ihmal etmen olabilir mi?" şeklinde yaklaşmayı deneyebilirsiniz.

4- Sınav bir ölüm kalım mücadelesi değildir.

Sınavlar sadece birer fırsattır. Bu fırsatların bir şekilde telafisi vardır. Aile, öğrenciye sınavın bir ölüm-kalım meselesi olmadığını, yararlanılması gereken bir fırsat olduğunu, bu fırsat kaçırılsa bile hayatta başka fırsatların onu beklediğini,  bu sınavı kazanmanın hayatta başarılı ve mutlu olmak için tek yol olmadığını anlatmalıdır.

5-Çocuğunuzun beslenmesine, uykusuna, sağlığına  dikkat edin.

6- Çocuğunuza zaman ayırın.

Birlikte geçirebileceğiniz , onu rahatlatacak, sosyal aktiviteler düzenleyin.

7- Çocuğunuza her koşuda destek vereceğinizi hissettirin.

Sınav sonucu ne olursa olsun, ' seni seviyorum, yanındayım, sen bizim için değerlisin' duygusunu sözle olduğu kadar davranışlarla da hissettirmek önemlidir.

8- Çocuğunuzun geleceği konusundaki endişeleriniz çocuğunuza yansır.

Bu nedenle öncelikle aileler kaygılarını azaltmaya çalışmalıdırlar. Sizin sınav sonucu ile aşırı meşgul olmanız, çocuğunuzun da bu yönde meşguliyetini artıracaktır. Çocuğunuza yardımcı olmak için çocuğunuzun bugünkü yaptıkları ile ilgilenebilirsiniz.

ALTINORDU ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ