SIFIR ATIK=SIFIR KAYIP

Geleceğimiz için taşın altına hep birlikte elimizi koyacağız. Altınordu Ortaokulu olarak sorumluluklarımızı yerine getirerek gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmış olacağız.

Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilebilme olanağı olan atıkların çeşitli işlemlerden geçerek üretim sürecine yeniden dahil olmasıdır.

Atıkların yeniden geri dönüşüm halkasına katılması, çevrenin doğanın dengesinin korunabilmesi ve doğaya verilen zararın minimuma indirilebilmesi açısından son derece önemlidir.

Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir.

Bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 17-20 ağacın kesilmesi önlenebilir.

Siz de kağıt atıklarınızı okulumuza getirerek, kampanyamıza destek olabilir ve nefesimiz olan yeşili, doğayı korumaya katkıda bulunabilirsiniz. Değerli  katkılarınız için teşekkür ediyor ,yeşiliyle doğasıyla  güzel bir dünyada  sağlıklı bir gelecek diliyoruz.

06.06.2022 566

06-06-2022