Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Velileri için Rehber Kitapçıklar hazırlandı

Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Velileri için Rehber Kitapçıklar hazırlandı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel gereksinimli öğrencilerin velileri için hazırlanan rehber kitapçıkların tanıtım törenine katıldı. Selçuk, " "Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın yaşamını kolaylaştırmak görevimiz. Ailelerimizle iş birliğimizi güçlendiriyoruz." diye konuştu.

Özel gereksinimli öğrenciler için okul ve aile arasındaki iş birliğinin nasıl olması gerektiğine ilişkin konularda çok özel bir projenin hayata geçirildiğini belirten Selçuk, "Okulun ve evin uyum içinde olmasının, çocuğun hayatını nasıl zenginleştirdiğini ve nasıl güzelleştirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımız için ailenin, öğrenme, tedavi süreçlerine etkisi de bu anlamda çok önemli." dedi.  

Selçuk, ailenin bilinçli olması ve belli konularda bilgi sahibi olmasının, çocuğun hayatını kolaylaştırdığına dikkati çekerek şunları kaydetti: "Böyle özel bir çocuğun annesi, babası, akrabası olmak gerçekten çok özel bir sorumluluk. Bu anlamda da çocuğumuzun özel gereksinimlere sahip olmasının, onların hayatını nasıl değiştirdiğinin de farkındayız. Görevimiz, sizleri anlamak, sizlere yardımcı olmak, destek olmak. Bu çerçevede de çocuklarımızın öğrenmelerini hızlandırmak. Özel eğitime ihtiyacı olan tüm çocuklarımızın önündeki bütün engelleri kaldırmak, onlara ihtiyacı olan bütün içeriği de sunmak, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın yaşamını kolaylaştırmak... Bu anlamda ailelerimizle iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Özel çocuklarımızın toplumda huzurlu bir yer edinebilmelerini çok önemsiyoruz."

Millî Eğitim Bakanlığının sunduğu rehber kitapçıklar, görme, bedensel, zihinsel yetersizliği, otizm spektrum, dil ve konuşma, işitme bozukluğu olan bireylere ilişkin hazırlandı.  

Rehber Kitapçıklara ulaşmak için tıklayınız.

08.02.2021 83

Kaynak: www.meb.gov.tr