"ÖZEL ÇOCUKLARIMIZLA EĞLENCELİ ETKİNLİKLER"

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızı, bilişsel, duyuşsal, iletişim, motor ve günlük yaşam becerileri gibi birçok alanda destekleyecek ve eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak 500 etkinlik, "Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi"nde toplandı. İki cilt halinde hazırlanan takvimin ilk cildi dijital ortamda paydaşlarla buluştu.  

Alanında ilk olan bu çalışmadaki etkinliklerin, uzaktan eğitim sürecinin sona ermesinden sonra da okul ortamına da uyarlanarak bu kez okula uyum süreçlerine hızlı ve etkili bir şekilde destek sağlaması hedeflendi.    Okul öncesi dönemden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler de dahil olmak üzere tüm yetersizlik gruplarına yönelik hazırlanan takvim, "Yarışma, Bilmece, Sanat Etkinliği, Müzik Saati, Mutfak Etkinliği, Oyun, İletişim, Deney, Fiziksel Aktivite, Günlük Yaşam ve Günü Değerlendirme" bölümlerinden oluşuyor.

Her gün için bu alanlara yönelik kazanım odaklı, öğretici ve bir o kadar da eğlenceli 10 etkinlik yer alıyor. 30 Mart 2020 tarihinde orgm.meb.gov.tr adresinde, mobil uygulamada ve "@mebozelegitim" sosyal medya hesaplarında günlük olarak yayımlanmaya başlanan "Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi", toplam 500 etkinlik içeren 1 ve 2. cilt kitapları ile de dijital platformlarda paydaşlarla buluşuyor.

Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi'ne ulaşmak için tıklayınız.

15.05.2020 132

Kaynak: www.meb.gov.tr