MASAL VAKTİ

Anadolu Masalları Projesi Kapsamında İl Koordinatörü İlhan ÖZTÜRK ve ekibinin vermiş olduğu Kültürel Kodlama Masal Eğitimini alan Müdür Yardımcımız Leyla YILDIRIM; Masal anlatımlarının ilkini eş zamanlı olarak 20 Şubat 2020 Perşembe günü okulumuzda gerçekleştirmiştir. Somut olmayan kültürel mirasların aktarımına yönelik farkındalık oluşturmak projenin temel amacıdır.

Çocuklarımız Anadolu Masalları İle Buluşuyor... "Anadolu Masalları Projesi" kapsamında okulumuz masalcısı Leyla YILDIRIM'dan "Bit Hatun ve Pire Bey" masalını dinledik. Masalcımızın heybesi masal dolu. Masal etkinliğimiz yeni masallarla devam edecektir.

• Masallarda genellikle iyilik-kötülük, doğruluk-haksızlık, adalet-zulüm, alçakgönüllülük-kibir... gibi zıt durumların temsilcisi olan kişilerin mücadelelerinden veya insanların ulaşılması güç hayallerinden söz edilir.
  • Masallar, meydana geldikleri zaman bir kişinin malıyken, yaygınlaştıkça, yöreden yöreye, ülkeden ülkeye geçtikçe halkın malı olur. Masal, anonim bir türdür.
  • Masallarda genellikle bir eğitim amacı saklıdır; masallar bu yönüyle didaktik (öğretici) bir nitelik taşır.

20.02.2020 322

20-02-202020-02-202020-02-202020-02-202020-02-2020