İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında

Millî Eğitim Bakanlığı, ilk yardım eğitimini çocukluk çağlarından başlatarak geleceğe yatırım yapmak için önemli bir projeye imza attı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 6-9 yaş çocukları için alanında bir ilk olan "İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabını hazırladı. Her yaştan herkesin yapabileceği ilk yardım uygulamaları olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "'İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabının çocuklar, öğretmenler, veliler ve kurumlar için önemli bir kaynak teşkil edeceğini söyledi.

Selçuk, kitapta hem temel sağlık bilgilerine yer verildiğini hem de ilkokul ve okul öncesi çağındaki kahramanların başından geçen olaylarda temel ilk yardım uygulamalarının hikâyeler eşliğinde anlatıldığını dile getirdi.

UNICEF'in finansal desteğiyle hazırlanan kitap, basılarak öğrencilere ulaştırılmak için özel eğitim anaokulu, ana sınıfı ve ilkokullara gönderildi.

Ayrıcae-kitap olarak

adresinde paylaşıldı.