e-Twinning Projelerimizden

e-Twinning Projelerimizden "BİLİNÇLİYİM GÜVENDEYİM"

ELVAN AYDOĞAN VE EMİNE ELMAS ÖĞRETMENLERİMİZİN E-TWINNING PROJESİ "BİLİNÇLİYİM GÜVENDEYİM" İNTERNETİ GÜVENLE KULLANMA VE SİBER ZORBALIKLARA KARŞI ÖĞRENCİLERİMİZİN NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA ÖNEM ARZ EDİYOR.

Günlük hayatta bizi bekleyen tehlikelerin olduğu ve bunu bilerek gerekli önlemleri aldığımız bir gerçek. Bu durumun sanal dünyada da olduğunu, tehlikelere karşı önlem alınması gerektiğini, internet ortamında hiçbir zaman tam olarak güvende olmadığımızın farkındalığını kazandırmak asıl amacımızdır. Güvenli şifre yöntemlerini öğrenerek hesaplarını koruma altına alacak, kişisel bilgilerinin farkında olup, paylaşımlarının doğuracağı sorunları keşfedecek, bilişim etiğine uygun davranacak, siber zorbalığın ne olduğunu bilip karşı duracak, zararlı yazılımları tanıyıp, korunacak bilinçli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Ayrıca öğrencilerimiz sadece kendi okullarında değil ülke genelinde ortak olunan diğer okullardaki öğrenciler ile etkileşim halinde etik ilkelere uygun, güvenli ve bilinçli şekilde internet kullanımını deneyimleyerek öğrendiklerini uygulama fırsatı yakalamış olacaklardır. Ortaklarımızla beraber web 2.0 araçlarını aktif bir şekilde kullanıp bilinçlenerek güvenliğimizi arttıracağız.

09.02.2021 1303

09-02-202109-02-2021