Deneyap Teknoloji Atölyeleri

Deneyap Teknoloji Atölyeleri

 

Çocuklarımıza ve Gençlerimize "Tasarım ve Üretim", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti", "Yazılım Teknolojileri", "Mobil Uygulama", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Yapay Zeka", "Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi", "İleri Robotik" başlıklarında 36 ay boyunca ücretsiz olarak teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir.

E-sınav matematik, fen, algoritma ve genel kültür bölümlerden oluşur. Sınav 40 sorudan oluşmakta ve 100 dakika sürmektedir. Sınav sorularında muhakeme, verileri okuyabilme ve yorumlama, çıkarım yapabilme, problemi tespit edebilme, kritik düşünebilme, araştırma yapabilme ve değişken belirleme becerileri ölçülür. Sınav, bilgilerin değil becerilerin ölçüldüğü sorular içerir. 

Sınavda doğru sayıları esas alınır ve yanlışlar doğruları etkilemez.Aşağıda belirtilen illerde öğrenim gören, 2021 -2022 Eğitim öğretim yılında 5. ve 6. sınıfta okuyan öğrenciler e-sınava başvuru yapabilecek.

Başvuru alınacak iller:

Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Van

 

Adayların elektronik ortamda yapılacak olan sınava önbaşvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ web sitesi üzerinden 7 Ekim 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamaları beklenmektedir. 

05.10.2021 455

05-10-2021