4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Hayvanları korumak ve onların da sahip olduğu haklara yönelik farkındalık yaratmak için 1931'den beri her yıl 4 Ekim'de bütün dünyada Hayvanları Koruma Günü kutlanır. Kutlamaların amacı evlerimizdeki, sokaklarımızdaki, çiftliklerimizdeki ve doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları korumak ve onların bizler için önemini herkese benimsetmektir.

Gezegenimizde birlikte yaşadığımız canlıları bugüne kadar yeterince koruduğumuz pek söylenemez. Hatta tersine binlerce yıl içinde birçok bitki ve hayvan türünün soyunu tükettik. İnsanların dünya üzerindeki nüfusu, etkinlikleri ve kapladıkları alan hızla artarken özellikle hayvanların yaşam alanları giderek daralıyor ve sayıları çok hızlı bir şekilde azalıyor. Günümüzde soyu tükenme tehdidi altında 15.000'den çok hayvan türü var. Bu sayı her yıl artıyor. İnsanların bireysel ve toplumsal davranışları, şirketlerin ve ülkelerin eylemleri hayvanların yaşamını doğrudan ya da dolaylı olarak derinden etkileyebiliyor. 



04.10.2022 195

Panoda emeği geçen öğrencilerimize ve Teknoloji Tasarım Öğretmenlerimiz Yurder YORGANCI ve Emil Beste TİBET e teşekkür ederiz.

04-10-202204-10-202204-10-2022